Trefiberisolering

17/6/2022

Skal du rehabilitere bygget eller er du i ferd med å sette opp et nybygg? I Follo Trefiberisolering tilbyr vi isolering med trefiberisolasjon fra Hunton. 

Hva er trefiberisolering? 

Trefiberisolering er isolasjon laget av sagflis. Denne formen for isolasjon egner seg svært godt for bygg i treverk, da isolasjonen innehar mange av de samme egenskapene som trær selv. 

Trefiberisolasjon bryter kuldebroer 

Den stillestående luften som oppstår inne i isolasjonen, er det som sikrer en komfortabel innetemperatur. Strukturen i trefiberisolasjon bremser bevegelsen av luft, og bremser dermed konveksjon som fører til at det blir mindre trekk. 

Grunnet høy densitet vil heller ikke isoleringen skrumpe sammen eller synke, den holder seg formstabil. 

Trefiberisolasjon har mykere fibere, hva betyr det? 

Trefiberisolasjon har mykere fibere og består av mer masse, noe som gjør at den isolerer og demper lyd ekstra godt. Nativo trefiberisolasjon fra Hunton har gang på gang stått ut under lydtester, med en kapasitet på opptil 64 dB. Dette er langt innenfor standardkravet til lyddemping. Enten det er lyden av skritt i etasjen over, støy fra naboen eller eksterne støykilder, vil trefiberisolasjon bidra til å skape et roligere og mer behagelig innemiljø. Du kan fokusere bedre på arbeid, nyte avslappende øyeblikk eller skape kunst uten forstyrrelser. 

Trefiberisolering gir god akustikk

Skal du bygge en hjemmekino, et lydstudio eller et kontorlandskap? Da er god akustikk avgjørende for å oppnå den ønskede lydopplevelsen. Med vår trefiberisolasjon kan du nå skape et rom som er både vakkert og akustisk optimalt. 

Den naturlige porøse strukturen og fiberoptiske designet gjør at den effektivt absorberer lydbølger og reduserer etterklang i rommet. Det betyr at du kan nyte klarere tale, bedre musikkopplevelser og en generell forbedring av lydkvaliteten.

Naturlig fornybart materiale 

Trefiberisolasjon er laget av treflis, med det består det også av et fornybart materiale. I tillegg lagrer den Co2 gjennom hele levetiden.

Derfor er trefiberisolering mer miljøvennlig.

Trefiberisolasjon gir god fuktdynamikk 

Innblåst trefiberisolasjon gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen. 

Trefiberisolasjon har en unik evne til å regulere fukt, og vil avgi og ta opp fukt basert på det naturlige klimaet i rommet. Årsaken til dette er at trefierisolasjon er et hygroskopisk materiale. Er det tørt inneklima vil dermed trefiberisolasjonen opprettholde en god fukttemperatur. 

Ønsker du å høre med om trefiberisolasjon til ditt bygg? Ta kontakt med oss i dag!